NIEUWS

Opname sessie debuut CD

Opname Mayumi Eguro
Op 16 tot 18 juli heeft Mayumi een aantal opname sessies voor haar CD gedaan. De Westvestkerk in Schiedam leent zich vanwege onder andere een fantastische akoustiek erg goed voor fortepiano opnames.

Het proces van een CD opnemen is niet simpelweg de muziek een aantal keer spelen. Mayumi legde de lat hoog en heeft deze gegelegenheid genomen het maximale op muzikaal en technisch vlak op de band te krijgen. Daarnaast heeft Mayumi als bladmuziek een nieuw ontdekt manuscript gebruikt die een aantal interessante inzichten geeft zoals Mozart zijn muziek in gedachten had. De stukken op CD zijn absoluut geen eenvoudige werken en voor een debuut CD heeft ze het zichzelf niet te makkelijk gemaakt.

Onder gedreven leiding van de opnametechnicus, de toegewijde hulp van de pianotechnicus en dankzij de goed faciliteiten heeft ze met trots aan haar eerste CD gewerkt.

Het proces van een CD maken geeft ook dat je op een nieuwe manier naar je spel en ideeen en structuur gaat luisteren. Dit proces was erg leerzaam en haar veel nieuwe vaardigheden opgeleverd. "Concert spelen en CD opnemen is totaal anders! Het heeft mij als musicus absoluut verrijkt!" Aldus Mayumi Eguro. 

Copyright Mayumi Eguro