NIEUWS

Concert Museum Vosbergen

Mayumi Eguro Diederik Ornee Museum Vosbergen
Op 5 oktober 2013 speel ik een concert in het museum in Vosbergen samen met klarinettist Diederik Orneé. We spelen een programma bestaande uit werken van Telemann, Molter, C.M.von Weber, Beethoven en Schubert.

 

Meer informatie:

EELDE - Op zaterdag 5 oktober vindt om 16:30 uur in Museum Vosbergen in Eelde een interessant middagconcert plaats door Diederik Ornée, klarinetten en Mayumi Eguro, fortepiano en klavecimbel.

Diederik speelt op de chalumeau, voorloper van de klarinet en diverse historische klarinetten, ook uit de museumcollectie. Ook onze uiterst zeldzame barokklarinet zal worden gehoord! Er zullen werken worden uitgevoerd van Telemann, Molter, C.M. von Weber, Beethoven en Schubert.

Diederik Ornée studeerde moderne klarinet bij Herman Braune aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna vervolgde hij zijn studie in Trossingen (DE), waar hij moderne klarinet studeerde bij Prof. Chen Halevi en historische klarinet bij Ernst Schlader. Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses bij o.a. Emma Johnson, Eric Hoeprich, Ralph Manno en Anthony Pay. Diederik won verschillende prijzen: o.a. een eerste prijs bij het Nationaal Concours van de SJMN, de Iris-Marquart prijs en de prijs voor beste solist van de DAAD (Deutsche Akademische AustauschDienst).

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.De Japanse fortepianiste Mayumi Eguro studeerde moderne piano aan de Toho-Gakuen School of Music in Tokyo, toen ze in het jaar 2000 de Arita-verzameling van historische toetsinstrumenten ontdekte. Diep onder de indruk van de klank en de speeltechnische mogelijkheden van de instrumenten, besloot ze klavecimbel en fortepiano te studeren bij Chiyoko Arita en daarna bij Stanly Hoogland aan het Conservatorium van Amsterdam. In mei 2009 behaalde ze haar Masters in Amsterdam. Mayumi speelt regelmatig in Japan en in Europa, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Diederik en Mayumi maken deel uit van het Thalia Ensemble, dat op 14 juli 2013 de York Early Music International Young Artists Competition 2013 won.

Toegang € 15,- inclusief consumptie. Bespreken wordt aangeraden.
Museum Vosbergen
Vosbergerlaan 35
9761TJ Eelde
050-3081291
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright Mayumi Eguro